ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Ferrovit 1000ml

Výrobce:
Právě si prohlíží 7 zákazníků.
Kód: 31200015
SKLADEM 5 KUSŮ – PŘIPRAVENÉ K ODESLÁNÍ
Cena za jednotku bez DPH:
65,11 Kč
78,13 Kč s DPH
+ KS
Volejte v pracovní dny
od 8 do 16:00 hod. nebo pište na objednavky@spuchlak.sk
00421 911 016 340

Popis produktu

Koncentrát komplexně vázaného železa proti chloróze, obsah železa –3,5 %. Ferrovit je úrčen především k preventivnímu a kurativnímu odstraňování nedostatku rostlinami přístupného železa a léčení chloróz. Dobře se uplatňuje při preventivních postřicích révy, peckovin, bobulovin, zeleniny (hlavně rychlené), dekorativních rostlin, chmele, tabáku a polních plodin, především na stanovištích s vysokým obsahem vápníku, při vydatném fosforečném hnojení a na stanovištích s opakovaným. Ferrovit byl vyvinut pro mimokořenovou - listovou aplikaci, nicméně je vhodný i na hnojení půdy.
 
Složení: železo je ve formě linosulfátu železnatého. Ferovit je dále zdrojem organicky vázaného dusíku, uhlíku, síry, titanu a vápníku, přičemž obsahuje také účinná adheziva a povrchově aktivní látky přírodního původu, které zvyšují účinnost přípravku.
 
Aplikace:
 
zálivkou do půdy
postřikem na list
 
Dávkování:
 
 zálivka 100-500ml / 10 L vody
 postřik 3-5ml/1 L vody
 
 
Železo: je třeba při tvorbě chlorofylu a při dalších životních pochodech rostlin. Rostliny jej však potřebují jen velmi malé množství, které však obvykle stačí pokrýt přirozená zásoba v půdě. Nedostatek se projevuje nedostatkem listové zeleně, takže rostliny blednou. Nedostatek Fe se někdy projeví při nadbytku vápníku v půdě. Železo můžu dodat zejména ovocným rostlinám, zálivkou 1% roztokem zelené skalice
 
Dusík: je to jeden z nejdůležitějších prvků ve výživě rostlin, jehož obsah v půdě se v krátké době může velmi měnit. Rostliny jej přijímají ve formě amoniaku nebo kyseliny dusičné, jen bobovité rostliny prostřednictvím buldotvorných bakterií dokáží využívat dusík v čisté formě z ovzduší. Dusík, který rostliny neodeberou, zůstává v půdě ve formě nitrátu a dostává se pod vlivem deště nebo tajícího sněhu do spodní vody. Proto je třeba dávat pozor na to, abychom dali rostlinám jen tolik dusíku, kolik jsou schopny spotřebovat. Velmi silné hnojení dusíkatými hnojivy způsobuje nadměrný růst vegetativních orgánů (listů) a rostliny jsou méně odolné proti chorobám. Nadbytek dusíku se projevuje také v tom, že plody bývají málo vybarvené, jsou bez vůně a špatně se uskladňují. Nadbytek dusíku stromy bývají nápadně dlouho zelené a špatně se připraví na zimní odpočinek. Na podzim se dusíkaté látky přemísťují z listů do dřevnatých částí, ve kterých se ukládají zásoby na jaře. Na začátku vegetace je zvýšená spotřeba dusíku na tvorbu nových výhonů, listů a kořenů. Dusík, uložený v dřevnatých částech, se rychle spotřebovává a musí být rychle nahrazen dusíkatými hnojivy (ledkami). Nedostatek dusíku v půdě se projevuje zakrslým vzrůstem, světle zelenou barvou listů a jejich předčasným opadáváním. Bohatá výživa ovocných stromů dusíkem je nezbytná zejména v mládí, kdy stromek intenzivně roste, vytváří kořenovou soustavu a korunku. Trvácí rostliny (ovocné i okrasné dřeviny) hnojíme dusíkem jen do konce července aby dřevo mohlo dostatečně vyzrát a bylo dobře připraveno na zimu. Většinu druhů listové zeleniny vyžaduje vydatné hnojení dusíkem teprve na začátku, pozdější přihnojování dusíkem snižuje její uskladňovatelnost. Nadbytek dusíku u okrasných rostlin způsobuje zvětšování listové plochy, přičemž květiny bývají málo vybarvené, jsou vybledlé a velmi slabé.
Technické parametry
Ean8588000555024
Váha1,3 kg
Kusů v balení1 ks
Recenze zákazníků
Přidat příspěvek
Nikdo ještě nenapsal recenzi tohoto zboží.
TECHNICKÁ PODPORA

V případě problémů , nebo pokud máte jiné technické dotazy kontaktujte prosím od 8:00 do 16:00:

Pro změnu, storno nebo reklamaci:
Tel.: +421 911 016 340
Pro technické info ohledne produktu:
Tel.: +421 911 118 518
Mail.: objednavky@spuchlak.sk